Vital Touch Massage Therapie

Leer een nieuwe Qi gong serie in 9 lessen!

Ik start in januari 2016 met het aanleren van een nieuwe Qi gong serie. Deze nieuwe serie bestaat uit een reeks helende oefeningen om alle pezen en bindweefsels in het lichaam open te maken, zodat de chi gestimuleerd wordt om overal door te stromen. De oefeningen zijn op ieder niveau uit te voeren, zittend of staand, en zijn geschikt voor iedere leeftijd. Het is een serie die bestaat uit rek- en strekoefeningen met bijbehorende ademhalingstechnieken om zo het hele lichaam te trainen, de gezondheid en een lang leven te bevorderen. Of zoals oude Chinezen zeggen: "Het hengsel van een veel gebruikte deur roest nooit." Je kunt de lessen volgen in Heinkenszand of in Koudekerke.

Hier vind je meer informatie: qi gong.

Heb je nog vragen? mail of bel me! Meld je snel aan , het aantal plaatsen is beperkt.

Workshop Qi gong voor Parkinson patienten

Op 25 februari 2016 geef ik een workshop Qi gong voor Parkinsonpatienten in het Parkinsoncafe in Middelburg. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heeft een andere kijk op ziekte, hierbij kijkt men naar de energetische component van ziekte en gezondheid. Bij de ziekte van Parkinson lijkt de energie in de war. Dit uit zich in enerzijds stijfheid en aan de andere kant trillingen, ongecontroleerde bewegingen. In de TCG probeert men deze energie te normaliseren en te verbeteren. Dit kan door middel van acupunctuur of shiatsu, maar ook met Qi gong. Met oefeningen leer je hoe je zelf je energie kunt voelen en meer in balans kunt brengen! Iedere dag oefenen, levert resultaat op! Ben je benieuwd? Kom naar de workshop op 25 februari, deze start om 14.00 uur ( duurt tot 15.30 uur) in Grandcafe Buitenrust, Buitenruststraat 221 in Middelburg.

Aanwezigheid in Heinkenszand bij Fysiotherapie en Medische Fitness de Blaeij

Op dinsdagmiddag op de "oneven" weken ben ik hier aanwezig voor het geven van behandelingen, bel gerust voor een afspraak.

Kennis opgedaanin 2015

Ook in 2015 heb ik weer nieuwe kennis opgedaan. Mijn westers medische basiskennis is weer up-to-date. Ik heb een cursus structurele shiatsu gevolgd, waarbij technieken heb geleerd om spanning in de bindweefselstructuren los te maken. Spanning wordt vaak in deze laag vastgehouden. Deze technieken zijn te gebruiken op verschillende plaatsen in het lichaam. De mensen waar ik het bij heb toegepast zijn enthousiast over het effect! Ook voor mensen met heupproblemen heb ik nieuwe grepen in huis.

Vergoeding shiatsu therapie

Mijn shiatsu behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw zorgpolis. Informeer hiernaar bij u zorgverzekering. De behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Lidmaatschap Beroepsvereniging

Ik ben lid van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen. Om lid te kunnen worden, moet je aan strenge eisen voldoen. Zo moet ik mijn kennis op peil houden middels het volgen van bijscholingen. Wil je meer weten over de VBAG? Kijk op:www.vbag.nl

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl