Vital Touch Massage Therapie

Leer een nieuwe Qi gong serie in 9 lessen!

Ik start in september 2017 met het aanleren van een nieuwe Qi gong series. Deze nieuwe series bestaat uit een reeks helende oefeningen om alle pezen en bindweefsels in het lichaam open te maken, zodat de chi gestimuleerd wordt om overal door te stromen. De oefeningen zijn op ieder niveau uit te voeren, zittend of staand, en zijn geschikt voor iedere leeftijd. Het is een serie die bestaat uit rek- en strekoefeningen met bijbehorende ademhalingstechnieken om zo het hele lichaam te trainen, de gezondheid en een lang leven te bevorderen. Of zoals oude Chinezen zeggen: "Het hengsel van een veel gebruikte deur roest nooit." Je kunt de lessen volgen in Heinkenszand of in Koudekerke.

Hier vind je meer informatie: qi gong.

Heb je nog vragen? mail of bel me! Meld je snel aan , het aantal plaatsen is beperkt.

Qi Gong buiten beleven

In de maand augustus organiseer ik in Vlissingen en in Heinkenszand weer buitenlessen Qi gong. Je kunt dan ervaren wat Qi Gong oefeningen met je doen in de natuur. Met zelfmassage en oefeningen zetten we je energie in beweging, met meditatie maken we je geest rustiger en bouwen we energie op. Ervaring met Qi gong is niet noodzakelijk, de oefeningen worden gedaan afhankelijk van je eigen conditie. Let wel: de oefeningen doen we staande, het moet mogelijk voor je zijn om een uur te staan. Zorg voor loszittende kleding die je voldoende warm houdt. Wil je deze ervaring niet missen? Geef je dan op!

Vlissingen, woensdagavond 2,8,16,23, 30 augustus locatie, verzamelen om 19.00 uur bij de parkeerplaats aan de Zwanenburgseweg 11 ( bij sauna Swaenenburgh)in Vlissingen.

Heinkenszand, dinsdagavond 8,15, 22, 29 augustus, we verzamelen om 19.30 uur bij de Grenslinde aan het Dorpsplein in Heinkenszand.

De kosten voor deze avonden zijn, 5,00 per les De lessen gaan niet door bij regen en bij temperaturen onder de 15C.

Workshop Qi gong voor Parkinson patienten

In februari 2016 heb ik een workshop Qi gong gegeven voor Parkinsonpatienten in het Parkinsoncafe in Middelburg. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heeft een andere kijk op ziekte, hierbij kijkt men naar de energetische component van ziekte en gezondheid. Bij de ziekte van Parkinson lijkt de energie in de war. Dit uit zich in enerzijds stijfheid en aan de andere kant trillingen, ongecontroleerde bewegingen. In de TCG probeert men deze energie te normaliseren en te verbeteren. Dit kan door middel van acupunctuur of shiatsu, maar ook met Qi gong. Met oefeningen leer je hoe je zelf je energie kunt voelen en meer in balans kunt brengen! Iedere dag oefenen, levert resultaat op!

Aanwezigheid in Wolphaartsdijk

Op maandagochtend en op donderdag ben ik aanwezig in Wolphaartsdijk voor het geven van behandelingen, bel gerust voor een afspraak.

Kennis opgedaanin 2017

Ook in 2017 heb ik weer nieuwe kennis opgedaan. Afgelopen maand heb ik de opleiding Medische Qi gong die ik volgde bij het OTCG in Antwerpen succesvol afgerond. Ik heb er veel theoretische kennis en vooral ook veel praktische kennis opgedaan voor wat betreft Qi gong behandeling bij allerlei medische klachten. Ook heb ik weer volop inspiratie voor de Qi gong lessen! In april heb ik gedurende 2 weken een cursus Qi gong gevolgd in Bejing bij Master Cui Guang Zhi, ik heb daar Peng Qi Guan Ding Fa ( exercise to carry qi, to penetrate qi into the body) geleerd, evenals diverse meditatie technieken.

Vergoeding shiatsu therapie

Mijn shiatsu behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van uw zorgpolis. Informeer hiernaar bij u zorgverzekering. De behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Lidmaatschap Beroepsvereniging

Ik ben lid van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen. Om lid te kunnen worden, moet je aan strenge eisen voldoen. Zo moet ik mijn kennis op peil houden middels het volgen van bijscholingen. Wil je meer weten over de VBAG? Kijk op:www.vbag.nl

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl